Wc verstopt Waddinxveen

Heeft u een compostvat? Zo ja, dan weet u dat uw keukenresten niet de enige dingen zijn die baat hebben bij blootstelling aan bacteriën en vocht. Zelfs kleine dingen zoals papieren handdoeken en tampons gaan kapot als ze voortdurend worden blootgesteld aan bacteriën in een warme, vochtige omgeving. Het blijkt dat er minder dan verwacht bekend is over de effecten van het doorspoelen van deze voorwerpen in het toilet. Gelukkig zijn er een paar redenen waarom je niets door het toilet moet spoelen. Losgeknipt haar met shampoo Veel van ons denken er niet eens over na om onze gebruikte conditioners en dergelijke in de vuilnisbak te gooien als ze op zijn, maar stel je voor hoeveel schadelijker dit zou zijn als ze in het riool zouden worden doorgespoeld.

De waarheid over waarom je je lingerie niet moet doorspoelen

Er bestaat een mythe dat menstruatiecups “onaanraakbaar” zijn en door het toilet moeten worden gespoeld in plaats van in een afvalbak. Hoewel er veel stigma kleeft aan menstruatiecups, zijn ze eigenlijk heel veilig om door te spoelen. Toch kun je ze het beste in de vuilnisbak bewaren tot hun houdbaarheidsdatum. Veel mensen denken dat menstruatiecups bacteriën verzamelen, maar dat is niet waar. Menstruatiecups zijn gemaakt van siliconen van medische kwaliteit, die geen bacteriën aantrekken en geen geur verspreiden. Dit geldt vooral voor onderbroeken die na meerdere wasbeurten snel hun elasticiteit verliezen. Is je wc verstopt geraakt hierdoor ga dan naar een Rioolservice om dit op te lossen, zoals deze rioolservice in Waddinxveen.

Tampons

Apart maandverband en tampons zijn een handige en schone manier om je menstruatie te regelen. Deze artikelen zijn echter ook een van de artikelen die niet door het toilet zouden moeten gaan. Dit is waarom: De belangrijkste componenten van deze producten zijn synthetische materialen en plastic. Als ze in een rioolwaterzuiveringsinstallatie zitten, worden ze afgebroken in kleinere stukjes. Omdat ze niet kunnen worden gefilterd, komen ze in de oceanen en rivieren terecht, waar ze ziekten kunnen veroorzaken bij zeedieren en mensen.

Katoenen ondergoed

Net als menstruatiecups kan katoenen ondergoed veilig worden doorgespoeld. Spoel echter nooit synthetische materialen door, zoals polyester of nylon. Deze materialen zitten vaak in kleding, tassen en andere voorwerpen. Ze komen terecht in oceanen en rivieren waar ze het leven in zee kunnen aantasten.

Een laatste woord over het niet doorspoelen van het toilet

De meeste van de hierboven genoemde voorwerpen kun je prima doorspoelen. Voor tampons en katoenen ondergoed is er echter een grijs gebied. Sommige mensen beweren dat deze artikelen eigenlijk geen “afval” zijn, maar eigenlijk recyclebaar. Hoewel dit in veel gevallen waar kan zijn, komen ze, als je ze in je gewone vuilnisbak stopt, op dezelfde stortplaats terecht als je kranten en plastic flessen. Wees voorzichtig en doe je onderzoek voordat je ze door het toilet spoelt!