Magnetiseren

 

Motivatie van een medewerker van het Service & Support Centre:

Ik ben een paar jaar geleden begonnen met het lezen van een van de artikelen. residesplacencyworld.com/volume1.htm. Dit artikel inspireerde mij tot het ontwikkelen van een terminologie en een methodologie voor het magnetiseren van personeel in een Service & Support Centre omgeving.

Bij het beïnvloeden of “magnetiseren” van personeel, zijn dit de stappen in mijn methodologie:

Stap 1: Interne communicatie

Bewustwording

Ik (de manager) ben op zoek naar eenEvergreen.).Heb ik al gezegd dat ik prioriteit geef aan ‘Life 101’ en ‘Work 101’ om mijn voorstel aan het personeel te vergemakkelijken, en ik stel voor dat u hetzelfde doet, om moeilijkheden en mogelijke conflicten te voorkomen.

Zorg ervoor dat de communicatie goed verloopt en dat uw personeel u altijd begrijpt. Hoe meer u uw personeel alle informatie geeft die zij nodig hebben, hoe minder tijd u zult besteden aan het herhalen van dingen die u al hebt behandeld. Dit is een andere manier om intern gefocust te blijven.

Stap 2: Ontwikkel de vier factoren die samen een succesvol magnetiserend voorstel vormen

1. Aantrekkingskracht. (Plaatsbepaling)

o Identificeer de situatie.

– Vertel de situatie in vertrouwen en openhartig.

– Bedoel wanneer je kunt: ‘Dit is wat je gaat doen. – Wanneer je het gaat doen. – Wat je moet doen.

Aangezien dit je eerste interactie is, moet je de openingszet van de persoon horen en die aanpassen aan jouw behoeften. Je biedt de verkeerde valuta voor de situatie en deze verklaring is alles wat je hebt om mee te werken. Verplaats de uitwisseling van energie naar een nieuwe energie-uitwisseling (identificeer het proces) of spreek af om samen te werken aan een nieuwe aanpak.

Houd een aantal van dergelijke uitspraken bij om uw personeel aan te zetten tot een positieve reactie. Zodra u een zekere gemeenschappelijkheid hebt vastgesteld, zullen zij eerder een weg vooruit zien en zal hun reactie waardevoller zijn. Ook wanneer de leden van uw team de aanpak van een ander beginnen te kopiëren of over te nemen, zal uw magnetiserende propositie niet het volledige voordeel krijgen dat het zou kunnen.

Zorg ervoor dat u die toon aanhoudt en dat u niet van toon verandert. De analisten in uw organisatie kunnen ook invloed hebben op hoe u de situatie definieert en ernaar handelt. Zorg voor sterke grenzen en beëindig de communicatie en samenwerking volledig. Misschien handelt u voor een gemeenschappelijk doel en wilt u dat niemand het weet. Dit zal er alleen maar toe leiden dat er onenigheid ontstaat wanneer mensen in uw servicegebied het niet met elkaar eens zijn. Op uw beurt zult u uw geloofwaardigheid en macht verliezen.

Stap 3: Aanvaarding

Verwelkom de interactie. Geef ze de tijd. Probeer te begrijpen. Haast u niet, kibbel niet over details. Verwelkom hun reactie. U wilt niet dat ze met een vervreemd gevoel weggaan.

Stap 4: Verbintenis

Overweeg de voorwaarden en kom een verbintenis tot vooruitgang overeen. Maak het specifiek. Bijvoorbeeld: Geen leveringen op maandag, of zaterdag. Afname van het item waar u over belde. Ik zal er zijn tussen 11 en 12 uur. U zult het niet eens zijn met die belofte of ermee akkoord gaan.

Stap 5 Voorbereiding

Weersta de drang om met hen “over de top te gaan”. U kunt bijvoorbeeld een memorandum over prestatiebeheer openen. Ik zal er zeker een punt van maken om mijn persoonlijke verbintenissen inzake hoge prestaties en resultaatgericht gedrag te benadrukken. Als u niet zowel een persoonlijkheid als een stuk papier hebt, is er een reden voor de flexibiliteit. Niemand zal de FEITEN die u moet leveren, overrompelen. Zorg dus voor een evenwichtige inbreng. U zult precies zijn waar u begon. Veel succes.

Slotopmerking

Wees zo specifiek mogelijk. Vertrouw niet op beloften in andere delen van uw organisatie. Hou het zo reëel mogelijk. U kunt ook overwegen om als onderdeel van uw aanpak, het opvoeren of starten te overwegen. Voor diegenen die een concurrentievoordeel hebben of een reputatie hebben opgebouwd, is er veel goed bewijs dat het vragen om een ontmoeting een geldige manier is om dat resultaat te bereiken. Het laatste wat u wilt doen is voorafgaand aan de vergadering een mening of een “rechtstreeks” advies geven. Ook moet er een niet-financiële component aan het proces zitten. Managers moeten faciliteren, niet uitvoeren.

DownloadDe vragenlijst hierboven is een ideale test van de kennis van het beleid van de betrokken organisatie. U moet uw strategie voor het aantrekken van mensen ontwikkelen voordat u met de strategie begint. Hieronder volgen enkele kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het uitstippelen van uw strategie.

Personaliseer uw boodschap. Een mogelijke manier om dit te bereiken is een bekend echtpaar in uw doelbedrijf te identificeren.

Lees meer:

Kaartlezing

Foto reading