Latex spuiten Leusden

 

Latexspray geeft prachtig gladde en taaie droge oppervlakken. Het wordt meestal gebruikt op plafonds, Namen en muurschilderingen, raamkozijnen, leuningen, boeiboorden, dakspanen, foto’s, muren, deuren, kasten en vloeren; maar het kan ook worden toegepast op baksteen, hout, kunststof en staal. Dit zijn enkele van de dingen die met latexverf kunnen worden bereikt. De sterke en originele samenstelling van latex zorgt ervoor dat het lang meegaat en zeer duurzaam is. Een goed aangebrachte muurprimer is ook zeer nuttig.

Soms zijn fabrikanten en aannemers bezorgd over de “nieuwheid” van latex, en dit kan in feite juist een reden zijn om latex te gebruiken. Ze zijn er in verschillende soorten en ze worden gebruikt als een 2-stappen pasta. Enkele voordelen van het gebruik van de latexsoort zijn: zeer gemakkelijk aan te brengen, snel droog en gemakkelijk te hechten en de muur heeft een glad en gelijkmatig oppervlak. Latex is ook zeer gemakkelijk te scheiden. De helderheid is ook een pluspunt, het kan met water worden afgewassen! Een latexverf vereist ook niet te veel ventilatie, hoewel de oplossing wel voldoende moet worden geventileerd. Men moet voorzichtig zijn, want het mengen van de latexverf met te veel water zal de kwaliteit van het eindproduct verminderen, dus als dat eenmaal is aangepast, gaat u voorzichtig te werk. Latex heeft geen snelle opbouwtijd, waardoor het ideaal is in elke situatie waar de droogtijd langer is dan normaal.

Latexverf kan worden aangebracht met in water oplosbaar oplosmiddel of verf (wateroplosmiddel) en ook met latex en wateroplosbare verf. Wateroplosmiddel heeft ook zeer lage, zeer hoge en lage temperaturen. Om een latexverf te produceren, wordt zes pond vloeibare pulp van de latex gemengd met zes pond water bij een temperatuur van 90┬░ F. Deze methode zorgt voor een gedispergeerd en precies mengsel van de twee. De toevoeging van chemische reagentia moet zeer zorgvuldig gebeuren. Vervolgens wordt een roerder gebruikt om zowel de latexkorrels als de reagentia op te lossen en te mengen, zodat een uniform mengsel ontstaat.

Het latex verfpistool wordt gebruikt om de latexverf aan te brengen en de natuurlijke tint van de latex zorgt voor een redelijke mate van consistentie van de verf. De eerste laag moet worden aangebracht met behulp van een verfpistool met expanderende verf, dat de voorkeur geniet omdat het een groter oppervlak kan beslaan. Met een roller wordt de verf uit het verfpistool gelijkmatig verdeeld over het oppervlak dat houtspaanders moet hebben bevat. De roller mag niet meer dan een kwart centimeter worden ondergedompeld. Om de latexverf de tijd te geven in de muur te trekken en de verf volledig te laten drogen, moet men de verf niet te hard borstelen. De roller mag ook niet te zacht zijn, maar moet gemakkelijk kunnen vloeien. De latexverf wordt op een ruw oppervlak aangebracht door eerst druk uit te oefenen op de rollers om het oppervlak te nat te maken, dat wordt gevolgd door zware druk gevolgd door een vegende beweging om de verf glad te strijken. De verfkwast mag ook niet te zacht zijn.

Als dit gebeurd is, wordt de latex coating aangebracht. De muur moet dan een nacht drogen. Wanneer de muur droog is, moet een metalen of houten steun worden aangebracht om een gladde afwerking te verkrijgen.

Lees meer:

Stukadoor Amersfoort

Stucwerk Nijkerk