Interieurbouw Utrecht

 

Alles wat een interieurbouwer nodig heeft is een computer, kennis van tekenen en een krabbel of twee van binnenhuisarchitectuur.

De laatste jaren is de interieurbouwsector rijp voor een van de grootste veranderingen van het voorbije decennium. De “Mikhailets” (motivatie om ons los te maken) beweging bewees dat individuen, in feite, kunnen ontwerpen en hun dromen waarmaken door de oprichting van residentie programma’s en aangesloten fondsen keuken. Araperies, ambachtskunstenaars, fotografen, planners en sprekers hebben laten zien dat het mogelijk is om zelfstandig te zijn en te doen waar je van houdt. Nu is het tijd voor de rest van ons om dit voorbeeld te volgen!

Binnenhuisarchitecten moeten opleidingsseminars, educatieve sessies en bepaalde workshops bijwonen. Tijdens deze seminars leren zij over specifieke “groene” bouwmaterialen, het lezen van blauwdrukken, de analyse van bouwgegevens, en de waarde van zonne- en windtechnologie. Tijdens deze seminars wordt veel gesproken over biogeochemie en landschapsarchitectuur, twee onderwerpen die in de meeste scholen voor binnenhuisarchitectuur nog steeds niet goed worden onderwezen.

Veel binnenhuisarchitecten zouden niet in staat zijn de financiële inspanning te leveren die nodig is om deze seminars bij te wonen, en met de echte moeilijkheden op het gebied van binnenhuisarchitectuur in het afgelopen decennium, wil ik u voorhouden dat het inderdaad een trieste dag is wanneer een gebrek aan een goede opleiding de plaats inneemt van alle kennis die een binnenhuisarchitect nodig zou hebben!

Dus als ik mensen hoor zeggen dat ze een diploma binnenhuisarchitectuur hebben, of naar een school voor binnenhuisarchitectuur gaan, denk dan eens aan het papier en de inkt. Dat kleine stukje papier is het belangrijkste aspect van de economie van dit land! Hoe komt het dat de papier- en inktindustrieën het grootste deel van onze economie maken, maar dat zij hun ontwerpers niet opleiden in de grondbeginselen van het vak? Dat is een hoop werk en een groot verlies aan productiviteit.

Het inschrijven voor een Interieur School of het volgen van een seminar maakt iemand niet noodzakelijk een betere ontwerper. Meestal is de meest gekwalificeerde persoon degene die een aantal jaren ervaring heeft in een interieur design positie. De persoon die een binnenhuisarchitect opleiding heeft gevolgd en een jaar of twee ervaring heeft, wordt meestal meer gerespecteerd en heeft volledige controle over zijn eigen carrière, iets wat je nooit echt ziet in Achter het Hoofd publicaties.

Wat is uw plan voor een loopbaan in de binnenhuisarchitectuur? Wilt u een opleiding tot binnenhuisarchitect volgen, of wilt u zich verdiepen in die andere gebieden die een natuurlijk verlengstuk van de binnenhuisarchitectuur zijn? Wilt u uw eigen interieurbureau oprichten, of een consultant inhuren? De keuze is aan u en of u alleen op pad wilt gaan of wilt werken volgens een planner, tijdschrift of andere publicatie, dat is aan u en uw planning. Ja, het is een praktische keuze. Wie besluit te leren via een on-the-job training, krijgt meestal minder betaald dan wanneer hij voor zichzelf zou beginnen. Evenzo, als u ervoor kiest te leren volgens planningsboeken of het boek van een consultant, zult u minder betaald krijgen dan wanneer u erop uit trekt en uw eigen interieurprojecten voorbereidt.

Heb ik het geduld om drie of vier jaar te wachten en naar de school voor binnenhuisarchitectuur te gaan? Sommige mensen zeggen dat je in twee jaar genoeg kunt leren om goed te zijn op het instapniveau. Fout! Ik heb al te veel jonge pieten gezien die beginnen met programma’s waar ze van kunnen leren en in kunnen groeien. Zij blijven niet op de cursus. Ze krijgen een beetje boekenkennis, een beetje computervaardigheid, een beetje organisatie, en dan……………de rest is aan hen! Ik heb nog nooit een echte professionele binnenhuisarchitect gezien. Ik heb er een paar gezien die probeerden om in de industrie te komen met een leerprogramma, maar ze stopten na een jaar en zeiden dat ze het te druk hadden en het werk niet konden doen. Ze kregen heel weinig betaald voor de vaardigheden die ze hadden geleerd.

Alle informatie die ik ooit heb geleerd, heb ik bij toeval geleerd. Soms was het door het volgen van een workshop en soms door zelfstudie. Dingen uit het hoofd leren is niet het einde van de weg. Ik heb ontdekt dat het allemaal draait om de eerste beginselen, en dan gaat het erom dat je verantwoordelijk bent. Het grootste probleem bij het proberen te leren door te lezen of een workshop te volgen, is dat je namen, termen en definities uit je hoofd kunt leren, maar wat doe je als je geen aantekeningen hebt? Ik heb veel fouten gemaakt, maar ik werk aan een systeem om weer te kunnen leren en ik hoop dat u mij daarbij kunt helpen.

Er was een tijd in de auto-industrie dat de enige beschikbare opleiding bestond uit twee deeltijdse cursussen per dag en een voltijdse cursus om de andere dagen, om in de auto-shop te komen en een monteur te worden. face time met de klant.

Lees meer:

Keuken op maat Utrecht

Meubels Utrecht