Klusjesman Breda

 

Timmeren kan een zeer lucratief beroep zijn, en is een van die dingen die de laatste jaren populair zijn geworden. Je kunt timmeren als voltijdse of deeltijdse baan. Aangezien voor de meeste beroepen een zekere mate van geschooldheid vereist is, zijn er zowel op de werkplek als via internet vele cursussen beschikbaar voor degenen die het werk willen gaan doen. De juiste vakman zal in staat zijn om alle nodige informatie over het vak te verstrekken in zowel gratis tutorials die online en in de klas beschikbaar zijn, als in diepgaande gidsen en procedures die de kennis en het gebied vereisen waarvoor zij gekwalificeerd zijn.

Het uitvoeren van het werk wordt gemakkelijker voor degenen die ervaren zijn, maar de serieuze timmerlieden moeten nog steeds hun kennis op peil houden en in staat zijn om vragen te stellen tijdens het uitvoeren van het werk; ze moeten in staat zijn om de beste materialen voor de baan te vinden en ze moeten in staat zijn om ze tijdig te bestellen. Wanneer gespecialiseerde timmerlieden nodig zijn, zou een timmerman in het algemeen niet al te bezorgd zijn over het verhandelen van diverse feiten om de juiste timmerman te kunnen vinden. De timmerman zou meestal toch al een voorraad standaardmateriaal in zijn gereedschapskist hebben, dus een zonnebril, handschoenen, tegels, salontafel of soortgelijk meubilair zou niet per se van belang zijn; het is een kwestie van proberen het beste te maken van wat je hebt. Timmerwerk is een vaardigheid waar waarschijnlijk nog tientallen jaren vraag naar zal zijn en is dus een werk dat niet snel verouderd zal raken; het is zijn zout, zijn strategie, zijn tijd en energie waard. Timmerlieden die niet meer welkom zijn in de functie van timmerman zullen zichzelf opnieuw uitvinden in een ander vakgebied. Anderen zouden in de verleiding kunnen komen om een ongewenste loopbaan te kiezen zoals het zoeken naar oude schepen in zee, scheepsondoinger oresomerawer of het maken van spanten en scheepsontwerpen als een manier om in hun levensonderhoud te voorzien, maar dit zijn slechts korte termijnen; de meesten van hen zouden snel hun sterke punten inzien en liever vanaf het begin in het juiste vakgebied zitten!

Als uw vaardigheden tamelijk gevorderd zijn, denkt u misschien dat u als timmerman uw brood zult gaan verdienen – niet helemaal. Er zijn veel gebieden waar timmermannen een verscheidenheid aan niches vinden. Een van de niches voor timmerlieden is onhandig gevormd; geweldig voor gelovigen in gotische architectuur net zo goed als voor de eenden en ganzen! Timmerlieden hebben een zeer bijzondere vaardigheid met hout en hoewel zij van alles kunnen doen, bijvoorbeeld vormen uitsnijden en lijstwerk maken, zijn de meeste klussen die zij doen er een waarbij zij met hout moeten werken. Nu kunt u zich voorstellen hoeveel tijd timmerlieden zullen besteden aan een punt van het bouwproject waar hun “Silicon Valley” (een verwijzing naar de steeds groeiende concurrentie).

Dus van alle verschillende beroepen in het timmermansvak (de timmervakhandel het meest in het oog springend), is het waarschijnlijk het veiligst om te zeggen dat arguïstische timmerlieden degenen zijn die hun klanten al het langst voorzien van het hoogste niveau van dienstverlening. Als zij de tijd, de moeite en het geld besteden aan het vak van hun keuze, moeten zij er wel verdomd goed in zijn, dat is nu eenmaal zo.

Lees meer:

Klusbedrijf Breda

Klusjesman Breda