Vloeren laten schuren

 

Er zijn tal van doe-het-zelf schuur- en afwerkingsproducten op de markt en ook online instructievideo’s, maar hier zijn 5 redenen waarom schuren een uitstekend doe-het-zelf project is voor het polijsten van uw houten, tegel-, linoleum-, geverfde beton- of laminaatvloer.

Om goede vloeren te laten schuren is de eerste stap het ontwikkelen van een strategie van wat u wilt bereiken. Schuurpapier is natuurlijk belangrijk. Als u van tevoren een beetje werk verricht, krijgt u na het begin meer glans en verwijdert u de grove schuurkorrels die zich ophopen in hoeken, hoeken en spleten rond deuren, ramen enz. Als u eenmaal een brede bandschuurmachine hebt, is het tijd om te beginnen.

Nu bent u klaar om enkele van de basisprincipes van dit werk beter te begrijpen. Als u eenmaal uw schuurmachine hebt uitgerust met het juiste schuurblad en gereedschap, en de instructies van de fabrikant over de juiste schuurmachine hebt gelezen, is het proces eenvoudig en kan het in een uur of twee worden voltooid.

Als u niet de tijd neemt om uw houten vloer te schuren en schoon te maken voor uw volgende project, zal er veel gruis op de vloer zitten om vuil en puin af te zetten, zoals u zou hebben als u een synthetische vloerafwerking had gebruikt. Hout is zwaar en het is veel gemakkelijker om vuil van een tegel- of laminaatvloer te verwijderen dan om te proberen het oorspronkelijke houten oppervlak te bekrassen.

Het is ook veel gemakkelijker om een vloer schoon te maken en voor te bereiden op het verzegelen en later opnieuw te verzegelen. Op de toplaag van paraffinewas hoeft geen wasafwerking (waarmee veel vloeren zijn gecoat) te worden gelijmd, en u hoeft geen polyurethaan toplaag te lijmen als u het hout eerst goed voorbereidt om te worden geseald.

Om het schuren vlot te laten verlopen, de vloer op te poetsen en vuil te verwijderen, gebruiken we een eenvoudige methode die nogal wat geduld vergt. Gebruik een boenwas op een zachte doek (vochtig gemaakt) wring het overtollige uit en schuur de houten vloer voorzichtig glad. Met uw andere hand maakt u een schone vochtige doek nat en rolt u de licht kleverige schuurmachine over het vlakke oppervlak van de vloer en werkt u in uw eigen tempo het gebied verder af. Als u er vijf tegelijk doet, zal het schone oppervlak van de houten vloer zeer glanzend worden en het polijstmiddel zal helpen om extra glans te geven aan het werk dat u hebt gedaan.

Nu u geen vuiligheid over uw mooie houten vloer verspreidt of over een schoon oppervlak schuurt, kunt u uw houten vloer zo goed afstoffen als u wilt en hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat het stof op uw boenwas terechtkomt.

Sleutel #1 – Stofmijt en tapijtmozaïek stof

Stofmijt en tapijtmozaïek stof wordt beschouwd als “Deelsteen”

Deze producten veroorzaken schimmelvorming in uw houten vloer en moeten in gedachten worden gehouden bij de beslissing of u wel of geen boenwas op uw houten vloer wilt gebruiken. Hieronder volgt een lijst met stofveroorzakende producten en dingen die u moet vermijden bij het onderhoud van uw houten vloer:

Een boenwas van goede kwaliteit is niet schadelijk voor uw houten vloer, maar verlengt wel de levensduur ervan. Blijf uit de buurt van boenwas die dennenolie en verwaterde dennenolie bevat.

ILimestone en Sherwin Williams veel waspoets van slechte kwaliteit, meestal op basis van paraffine. Op paraffine gebaseerde boenwas zal de afwerking van de houten vloer afvegen met een zwaardere eigenaarlaag, waardoor de bescherming van uw houten vloeren in principe mislukt. Er zijn ParaFoil-producten verkrijgbaar, maar als u echt de “warme honing”-geur van een paraffinewas wilt, dan is de natuurlijke paraffinewas speciaal voor hout ontwikkeld. Misschien vindt u dat natuurlijke boenwas het beste alternatief is voor milieubewuste mensen of mensen die zich gewoon niets meer aantrekken van de impact op ons milieu.

Om zeker te zijn, elk van deze producten kan worden gebruikt en nog steeds een mooie, oude, mooie houten vloerafwerking hebben. Deze producten zijn geweldig als u een extra afwerkingslaag op uw houten vloer aanbrengt.

Wees voorzichtig om altijd te borstelen alleen de richting van de nerf en om een patroon te creëren in uw houten vloer in plaats van gewoon weer over het hout te gaan . Meer informatie over het onderhoud van uw grenen vloer vindt u in mijn artikel “Reinigen van uw vloeren”.Voor het algemeen reinigen en polijsten van uw houten vloeren’ kan ook een meubelpolish van goede kwaliteit nodig zijn.

Voor algemene, algemene reiniging kan een kristalheldere, op olie gebaseerde ruitenspray worden gebruikt die gemakkelijk op de houten vloer kan worden aangebracht en vervolgens gewoon met een zachte, pluisvrije doek kan worden afgewreven om een indrukwekkende glans en een meer natuurlijke uitstraling aan uw houten vloer achter te laten. Er zijn veel kwaliteitsruiten met een hoogwaardige reiniger voor houten vloeren verkrijgbaar, waaronder alles met het label ”

Lees meer:

Houten vloer schuren

Houten vloeren Eindhoven