Inboedel taxatie

 

De waarde van het huis wordt gewoonlijk berekend op basis van twee methoden, de marktwaarde of de taxatiewaarde. De marktwaarde wordt over het algemeen beschouwd als een eerlijke schatting van de geldelijke waarde van het onroerend goed, aangezien zij parallel loopt met de prijs die een gerede koper zal betalen. Deze methode wordt gebruikt voor eigendommen die op de markt te koop zijn aangeboden. De taxatiewaarde daarentegen wordt verkregen wanneer een taxateur besluit het onroerend goed te inspecteren en nota neemt van de staat waarin het verkeert. Een taxateur gaat dan naar deze aspecten van het huis (de staat van het dak, de staat van de muur, de nieuwe elektriciteitsmeter, enz.) en maakt een schatting van de waarde. Dit is over het algemeen de marktwaarde van het huis, die overeenkomt met de prijs die een gegadigde koper bereid is te betalen.

Bij het bepalen van de waarde van het huis houdt een taxateur rekening met een aantal factoren. Hoeveel kamers zijn er in het huis? Een groter aantal kamers zal de waarde van het document verhogen. Hoe meer kamers, hoe hoger de waarde van het huis zal zijn. De keuken en de badkamer zijn belangrijk, omdat deze in Factoranalyse all-time populair zijn (in de mate dat ze beschikbaar zijn in computer-view toepassingen.

Elke MLS listing zou een master foto hebben van het te koop staande eigendom. Er zijn twee soorten taxaties: regio-taxatie en buurt-taxatie. Bij een regio taxatie is de taxatiewaarde van het huis afhankelijk van de geografische ligging van het huis. Waarom is dit belangrijk? Omdat alle MLS-noteringsdiensten ervan uitgaan dat de meeste potentiële kopers op zijn minst enigszins bekend zijn met het gebied waarin het huis zich bevindt. Als een bepaalde stad binnen de stad waarin u woont in een postcodebereik ligt, dan zal dit als een belangrijk criterium voor de taxatie dienen. U zult later meer tijd en moeite besteden om een huis te vinden dat gemakkelijk te vinden is in de stad waar u wilt wonen, of een huis dat dicht bij uw werkplek/school ligt. Als er een groot winkelcentrum of een metro in de buurt is, dan zijn alle weddenschappen uitgeschakeld.

Het tweede type taxatie heeft betrekking op de buurt waarin het huis zich bevindt. De reden hiervoor is dat de buurt waarin het huis ligt de taxatie op een aantal manieren kan beïnvloeden, variërend van huurtrends tot vastgoedwaarden en de vraag naar huizen in de buurt, evenals alle andere aspecten. Dit staat bekend als de buurtgebaseerde of subregionale taxatie. Tenslotte wordt de uiteindelijke inboedel taxatie gedaan op basis van bepaalde externe factoren en kan het een pure appels met appels vergelijken zijn.

Alle drie deze taxaties worden gewoonlijk uitgevoerd door erkende taxateurs. In sommige gevallen bent u verplicht een erkende taxateur te betalen, bijvoorbeeld in het geval van FHA- of VA-leningen.

Klinkt moeiteloos? omgekeerde hypotheken en leningen in het algemeen is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt, en een geïnformeerde beoordeling is zeker nodig. werkruimte in fantoom-landing bazuint de fatsoenlijke besparing van uw geld.

Lees meer:

Taxateur inboedel

Kunst taxatie