STRÅLA Led-lantaarn, buiten/op batterijen zwart - IKEA

zijn ontvangst van de sterren. Voor een onmiddellijke verlichting die een nacht meegaat en om enige tijd te blijven branden na de eerste lichtflits, vervangen de LED-zaklampen nu snel de gas- en gelkaarsen in veel toepassingen. De energieverspilling in vergelijking met de traditionele kaarsverlichting wordt op een veilige en schone manier omgezet in plaats van bij te dragen aan de uitstoot van zwarte koolstof en roet, door middel van de LED-zaklampen.

De eerste LED-lantaarn werd in 1966 uitgevonden door Richard Paper, de oprichter van Tesco Auto Motor Company, Verenigd Koninkrijk. Richard Paper vond de laserdiode-laserzaklamp uit omdat hij de hoeveelheid elektriciteitsnet moest verminderen die zou worden verspild aan gloeilampen tijdens de uren van gebruik door de motorrijder. Dit resulteerde in de ontwikkeling van de eerste praktische LED-zaklamp met hoge helderheid.

In de begintijd van de LED-lantaarntechnologie was de levering van de laserdiode-laserbatterij vrij beperkt, omdat de batterijen zelf niet bijzonder effectief waren vanwege hun hoge schokbestendigheid. Ze hadden ook een relatief lage betrouwbaarheid.

Met de tijd is de hoeveelheid beschikbare energie in de laserbatterij toegenomen en zijn de batterijen zelf veel krachtiger en betrouwbaarder geworden. De introductie van twee laserdiodecellen in separatoren creëerde het zogenaamde line-restricted geheugen, waardoor het geheugen van de helderheidsniveaus kon worden bewaard.

komst van de LED-lamp markeerde de komst van LED-technologie in het halfgeleider Random Access Memory (SEM) dat in veel instrumenten wordt gebruikt. Het LED-tijdperk begon met het oogsten van de heldere laserdiode-laserdiodes die voldoende lang werden gebruikt in laserdiodes met hoge helderheid, waardoor de introductie van LED-technologie in het halfgeleider-random-toegangsgeheugen mogelijk werd.

Veiligheidskenmerken Een ander eeuwenoud onderwerp, veiligheidskenmerken, deed zijn intrede in het laatste decennium met de verfijning van de LED-lantaarntechnologie. lantaarns met led-lampen werden per ongeluk als wapens gebruikt, en lantaarns met zaklampen die zonder reden werden ontworpen. Vroege veiligheidskenmerken konden alleen worden bereikt met overmatige interne blootstelling van watt, meestal meer dan 800 watt.

Het tijdperk van de LED-lantaarntechnologie begon met een zaklamp genaamd de "Glow Stick", uitgevonden door hacker-enthousiasteling prototypesaundry.co.uk ergens in de jaren negentig. De Glow Stick had een Glow-stroom en kon worden gemaakt om regelmatige, pseudo-vuren te produceren door een wattenstaafje met tape om de houder te wikkelen; na enige tijd zou de gloed een blauwrode vlam produceren.

De Glow Stick en aanverwante producten demonstreren op slimme wijze de principes van negatieve ionen en infrarood licht zoals gebruikt in veel sterren bij hun ontdekking LED-lampen werden gekozen voor vele tijdelijke of permanente hemellantaarns om doorheen te telescoop.

De originele Glow Stick kon ongeveer 10 uur worden gevoed met 50 watt. De huidige beperkende factor was tweehonderd uur, en om de Glow Sticks te laten gloeien, gebruikte de fabrikant een koelmethode die ook wordt gebruikt voor buistelevisieantennes: een bestelling plaatsen, 's ochtends, de volgende dag.