Airco Dordrecht

 

Wanneer de temperatuur boven het ideale niveau komt, maken we gebruik van luchtkoelsystemen. Als de temperatuur onder het optimale niveau komt, maken de Amerikanen gebruik van airconditioningsystemen om hun huizen ’s avonds, in het weekend en gedurende de week te koelen. We doen niet alsof de eerste aankomt en de menigte begint te arriveren en er nauwelijks een seconde overblijft om hun stem op een van hen uit te brengen.

Het airconditioningsysteem voorkomt ook dat we dorst krijgen tijdens temperatuurextremen. Als de lucht die we inademen gezuiverd wordt en schoon is, dan voelen we ons uiterst comfortabel in onze omgeving. Airconditioningsystemen zijn er in verschillende maten en uitvoeringen. Bij de keuze van een airconditioningsysteem moet rekening worden gehouden met de grootte van uw huis, de gebruiksfrequentie en de klimatologische omstandigheden

De grootte van de airconditioning unit hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van uw kamer die moet worden gekoeld. Marmeren en granieten vloeren zijn te vinden in woonwijken, maar er zijn enkele alternatieven mogelijk, die ook goed zijn voor uw gezondheid omdat u gemakkelijk kunt voorkomen dat u de allergenen uit de lucht inademt. Er zijn verschillende soorten airconditioning die gebruik maken van een combinatie van stoom, geothermische, zonne-energie en nevel. Sommige daarvan zijn fantastisch effici├źnt en voorkomen effectief de groei van stof en microben.

Airconditioningsystemen zijn van essentieel belang voor onze gezondheid in tropische streken, waar we vaak het masker opdoen zodra er behoefte is aan verkoeling. Het is ook zeer nuttig op plaatsen waar droogte heerst. Onder de Amerikanen is het verplicht dat hun huizen voorzien zijn van airconditioning, omdat zij ervan overtuigd zijn dat hoe hoger de temperatuur, hoe meer energie zij zullen besparen op hun aircokosten.

Dit systeem is zuinig omdat het alleen gebruik maakt van het nut van de zon, terwijl het de airconditioning regelt en voortdurend oplaadt met zonne-energie. De koeleenheden pompen koele lucht die het vocht uit de lucht en ook de vochtigheid met zich meebrengt. In tropische gebieden bijvoorbeeld zijn de airconditioningsystemen zo doeltreffend dat zij een eerste vereiste zijn voor het overleven van de mens. De straling van de zon wordt omgezet in zonne-energie die wordt verspreid en opgepikt door de airconditioning unit

De koelunit Floods maakt in principe gebruik van de grondwarmtepomp om water te koelen. Het proces houdt in dat de warmte van het water wordt gebruikt en in elektrische energie wordt omgezet. Deze warmte wordt gebruikt om de lucht te koelen. Er zijn in principe twee soorten warmtepompen, namelijk zwaartekracht gevoede en luchtgekoelde. Een koeltoren is een apparaat dat steeds meer in aanzien stijgt omdat het voor koeling wordt gebruikt. Hij bestaat uit spoelen die de thermische energie opvangen die door de grond wordt geproduceerd. Een verschillend gevormde toren is in verschillende vlakken verdeeld. De lucht die zo wordt opgevangen, wordt omgezet in lucht en die wordt verdeeld over de zones in de torens om de hele toren af te koelen.

Deze eenheid maakt gebruik van de energie van de zon om de begeerde temperatuur van de lucht in woningen te koelen. De koeltoren bestaat ook uit een conventioneel koelsysteem samen met wat kanaalwerk. De warmte gaat naar de binnenkant van het gebouw, maar er is een ventilator nodig om de buitenlucht te verspreiden. Dit water wordt gerecycleerd in het systeem om extra water te koelen.

Lees meer:

Warmtepompen Rotterdam